EM'nin temel ürünü olup kullanıma hazır değildir. Dormant (Sadece canlılıklarını sürdürebilecekleri bir çeşit uyku durumu) haldedir. Aktifleştirilerek kullanıma hazır hale gelir. Aktifleştirme işlemi için 1:1:18 oranında (1 Lt EM.1 + 1 Lt Şeker Kamışı Melası + 18 Lt Klorsuz Su) 38°C’de Anaerobik (Havasız) ortamda 5-7 gün tekniğine uygun olarak fermantasyona tabi tutularak Ph 4’ün altına düşünce kullanıma hazır hale gelir. EM.1 sıvı bir formda farklı mikroorganizma grupları içerir.

Laktik Asit Bakterileri :

Lactobacillus Plantarum,
Lactobacillus Rhamnous,
Lactobacillus Casei

Maya :

Saccharomyces Cerevisiae

Fototrofik Bakteri :

Rhodopseudomonas Palustris

Diğer:

EM.1® içinde 3,5 pH altında yaşayabilen  çevrede doğal olarak bulunan yerel yararlı mikroorganizmalar

EM.1 Uygulama Miktarı :

Toprak ekime hazırlanırken aktif hale getirilmiş EM.1 : 0,75 - 4 Lt/da

Dikimle Birlikte aktif hale getirilmiş EM.1 : 0,50 - 3 Lt/da.

Sezon Boyunca çiçek ve meyve tutumundan sonra en az 2 kere aktifleştirilmiş EM.1 :  0,75 - 3 Lt/da

Seralarda toprak solarizasyonu ve dezenfeksiyonu sonrası, topraktaki yararlı mikroorganizma dengesini  tekrar sağlamak için EM.1 (aktifleştirikten sonra) uygulaması tavsiye edilir.EM.1 BKÜ Değildir. EM.1 mikroorganizma içeren mikrobiyal gübredir.

BROŞÜRÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ