EM'nin temel ürünü olup kullanıma hazır değildir. Dormant (Sadece canlılıklarını sürdürebilecekleri bir çeşit uyku durumu) haldedir. Aktifleştirilerek kullanıma hazır hale gelir. Aktifleştirme işlemi için 1:1:18 oranında (1 Lt EM.1 + 1 Lt Şeker Kamışı Melası + 18 Lt Klorsuz Su) 38°C’de Anaerobik (Havasız) ortamda 5-7 gün tekniğine uygun olarak fermantasyona tabi tutularak Ph 4’ün altına düşünce kullanıma hazır hale gelir. EM.1 sıvı bir formda farklı mikroorganizma grupları içerir.
Lactobacillus Rhamnous,
Lactobacillus Casei
Dikimle Birlikte aktif hale getirilmiş EM.1 : 0,50 - 3 Lt/da.
Sezon Boyunca çiçek ve meyve tutumundan sonra en az 2 kere aktifleştirilmiş EM.1 : 0,75 - 3 Lt/da
Seralarda toprak solarizasyonu ve dezenfeksiyonu sonrası, topraktaki yararlı mikroorganizma dengesini tekrar sağlamak için EM.1 (aktifleştirikten sonra) uygulaması tavsiye edilir.EM.1 BKÜ Değildir. EM.1 mikroorganizma içeren mikrobiyal gübredir.
Laktik Asit Bakterileri :
Lactobacillus Plantarum,Lactobacillus Rhamnous,
Lactobacillus Casei
Maya :
Saccharomyces CerevisiaeFototrofik Bakteri :
Rhodopseudomonas PalustrisDiğer:
EM.1® içinde 3,5 pH altında yaşayabilen çevrede doğal olarak bulunan yerel yararlı mikroorganizmalarEM.1 Uygulama Miktarı :
Toprak ekime hazırlanırken aktif hale getirilmiş EM.1 : 0,75 - 4 Lt/daDikimle Birlikte aktif hale getirilmiş EM.1 : 0,50 - 3 Lt/da.
Sezon Boyunca çiçek ve meyve tutumundan sonra en az 2 kere aktifleştirilmiş EM.1 : 0,75 - 3 Lt/da
Seralarda toprak solarizasyonu ve dezenfeksiyonu sonrası, topraktaki yararlı mikroorganizma dengesini tekrar sağlamak için EM.1 (aktifleştirikten sonra) uygulaması tavsiye edilir.EM.1 BKÜ Değildir. EM.1 mikroorganizma içeren mikrobiyal gübredir.